Доживотен затвор за Атанаска, поиска прокурорът (снимки)

Булфото
share

Доживотен затвор без право на замяна поиска прокурорът по делото срещу Атанаска Георгиева, която е обвинена в убийството на 8-годишната Александра от Поморие.

Припомняме, че тежкото престъпление, което потресе цяла България, бе извършено на 10-ти април 2014-та година.
Днес бе даден ход на делото срещу Георгиева.

Според обвинителния акт, Георгиева е срещнала малката Алекс във входа на блока в Поморие, където  и  двете живеят. Детето се прибирало от училище и след игра на площадката. В асансьора Атанаска и Алекс се заговорили и момиченцето пожелало да гостува на съседката си. Атанаска, която е разведена (с две деца присъдени за отглеждане на бившия и съпруг) и безработна, живеела сама.  Тя поканила детето, което още с влизането си започнало да разглежда вещите в стаята.

Според обвинението, в разпита пред съдия извършен след убийството, Атанаска е казала, че детето се дължало надменно с нея. Алекс видяла снимка на двете деца на Атанаска и казала, че били грозни, не харесала и мебелите в жилището.

Констатациите на детето ядосали Атанаска, която минала зад гърба на Алекс взела найлонова торбичка и я сложила върху главата на детето, придържайки я за врата. След около минута Алекс изгубила съзнание и се свлякла на пода. Атанаска взела друга торбичка и я сложила върху първата, после използвала хартиено тиксо с което облепила найлона около главата на жертвата. Детето се задушавало още от 3 до 5 минути пред очите на Георгиева, след което починало.

Атанаска взела тупа, увила го в одеяло и го скрила по леглото си, където е открит след 24 часа от полицията.

Прокурорът поиска най-тежкото възможно наказание за Георгиева, защото по думите му, в момента на убийството тя е била в пълно съзнание, психически стабилна, предвидила е и съзнателно е искала да причини смъртта на детето.

Делото ще продължи през следващите 4 дни, като ще бъдат разпитани множество свидетели и вещи лица.         

Вижте тук галерия със снимки от съдебното заседание

Водещи новини

Още новини