Оставиха внука на Цар Киро в ареста (снимки)

share

Асеновградският районен съд остави в ареста внука на Кирил Рашков по обвинение в закана за убийство.

Съдът прецени, че са налице всички предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение. Досъдебното производство е започнало на 3 октомври 2011 г., а престъплението е извършено на 23 септември като жалбата е подадена от Веселин Христев.

Общо шестима души са свидетелствали за извършеното от Рашков престъпление, като петима са преки очевидци. Законът предвижда лишаване от свобода до шест години. Налице са предпоставки, че той може да се укрие, тъй като лицето няма посочен постоянен адрес. Веднъж той сочи адрес за пребиваване в Пловдив, а днес той е казал, че пребивава в Катуница. Лицето често пътува зад граница и затова има реална опасност той да извърши ново престъпление и да се укрие.

Освен това според съда са налице множество характеристични данни, че Рашков-младши е склонен да извършва посегателства върху граждани и да нарушава обществения ред. Престъплението, по което сега са му повдигнати обвинения, е извършено с изключителна дързост и агресивност, каза съдия Иван Шейтанов. Затова най-адекватната мярка за неотклонение за него е „задържане под стража”.

Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Пловдивския окръжен съд. При обжалване, следващото дело е насрочено за 11 октомври от 16.00 часа. За решението на съда трябва да бъде уведомен и бащата Ангел Рашков.

Кирил Рашков-младши е вдовец с две деца, основание образование, безработен, пътува често в чужбина. Жена му се е самоубила преди време.

Водещи новини

Още новини