Внукът на Цар Киро иска по - лека мярка за неотклонение

  • 06 октомври 2011 14:53

  • 1867
  • 1
Внукът на Цар Киро иска по - лека мярка за неотклонение
©

Асеновградският районен съд се оттегли за вземане на решение за мярката на задържане на Кирил Рашков-младши по обвинение за закана за убийство.

Пред съда внукът на Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от поиска по-лека мярка на задържане. На всички въпроси на журналисти преди и след заседанието на съда, той отговори с мълчание. По време на заседанието стана ясно, че Кирил Рашков-младши е безработен, но често пътувал до чужбина и че през март тази година Районната прокуратура в София е прекратила наказателно производство срещу него за нанасяне на лека телесна повреда. Преписката на прокуратурата е от 2009 г. по това дело.

Пред съда прокурор Венелин Савов обоснова искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” с това, че има реална опасност подсъдимият да се укрие и да извърши друго престъпление и че същият не се ползва с добро име в обществото. Бе изтъкнат и фактът, че той е търсен от районния полицай на адреса му два пъти, но не е бил открит, след което бе обявен за общодържавно издирване.

Адвокатът на фамилия Рашкови - Даниел Ангелов изтъкна факта, че в страната досега няма задържано лице за подобен случай – неосъждан досега и с подобно обвинение да му бъде налагана най-тежката мярка за неотклонение. След това Ангелов призова съда да не "обслужва някакви обществени очаквания с налагането на тази мярка, защото тогава съдът губи своята безпристрастност". Ангелов каза, че такава мярка се налага само в извънредни случаи за обезпечаване на наказателния процес.

Според него Рашков-младши няма по никакъв начин да повлияе на хода на разследването, тъй като показанията на свидетелите вече са снети пред съдия. Затова той поиска по-лека мярка за неотклонение.

Очаква се до половин час съдът да излезе с решение.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1867 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Zargo

2011.10.28 | 14:20

1
Mazno prase e toq mango, v kau6a mu e mqstoto!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини