Разпитаха поредния свидетел по "Килърите"

Булфото
share

Разпитаха шофьор на убития Борислав Георгиев по делото „Килърите”.

Заседанието по делото „Килърите” започна с 10 минути закъснение поради отсъствие и на упълномощения, и на резервния защитник на подсъдимия Петър Атмаджов. След като резервния защитник - адвокат Маргарита Камбурова, се яви в залата започна разпитът на свидетеля Димитър Христов.

Той заяви, че в течение на една година е бил само шофьор на убития Борислав Георгиев, изпълнителен директор на „Атоменергоремонт” и на фабриката за гуми „Траял” в Сърбия. Христов каза още, че не е поддържал близки отношения с Георгиев. В деня на покушението не е бил с него, но след обаждане от съпругата на Георгиев е отишъл до дома му.

Свидетелят каза още, че няма впечатления Борислав Георгиев да е бил обезпокоен в месеците преди убийството, както и че не знае да е имал отношения с Христо Ковачки. Поради наличието на много и съществени противоречия между казаното в залата днес и показанията, дадени от Христов на 7 април 2008 г. по време на досъдебното производство, прокуратурата поиска да се прочете целият протокол от тях. Възражението на защитата не бе уважено и показанията на Христов бяха прочетени от съдия Димчо Луков.

Според тях, около два месеца преди убийството на Георгиев са назначени още охранители, а през последните две седмици той е започнал да пътува на задната седалка на служебния автомобил. След прочитането свидетелят Христов заяви, че се придържа към показанията, дадени днес, а протоколът от разпита бе приобщен към доказателствата.

По искане на прокуратурата на свидетеля бе предявен оригиналът на протокола, на който той разпозна свои подписи, с които разпитът на Димитър Христов приключи.

Очаква се да бъде разпитан Калоян Стойнев, който също е бил шофьор на Борислав Георгиев.

Водещи новини

Още новини