Отхвърлиха искане за отлагане на заседания по "Килърите"

  • 04 октомври 2011 16:19

  • 941
  • 0
Отхвърлиха искане за отлагане на заседания по "Килърите"
© Булфото

Отказът на адвокат Илиян Василев от делото „Килърите” е невалиден.

В отговор на искането на адвокат Карен Бейлерян относно нарушените права на защита на подсъдимия Георги Вълев съдът констатира, че молбата на адвокат Илиян Василев, чийто оригинал е пристигнал на 30 септември, не отговаря на изискванията на чл. 95 от НПК. Поради това не е налице валиден отказ на адвокат Василев да защитава Георги Вълев. От датата на молбата досега Илиян Василев не се е явявал в залата, което съдът прие, че е било по неуважителни причини. През това време обаче правото на защита на Георги Вълев не е било нарушено, тъй като неговите интереси са били представлявани от адвокат Бейлерян.

Съдът постанови още, че не са налице основания за замяна на резервния защитник на подсъдимия Петър Атмаджов и остави в сила постановлението си в това отношение от 3 октомври. Съдът остави без уважение и искането на адвокат Георги Стефанов заседанията за 4 и 6 октомври да бъдат пренасочени за други дати, тъй като е приел, че явяването по други дела не е причина за отсъствие от делото „Килърите”.

Съдът пристъпи към разпит на свидетеля Янко Павлов, който на 6 април 2008 г. е намерил простреляния Борислав Георгиев. Той разказа, че заедно с двама свои приятели е отишъл пред блок в кв. „Люлин”, където момиче от компанията е трябвало да посети баща си. След известно време момичето се е върнало, като им е съобщило, че на първия етаж има паднал мъж. Според свидетеля Павлов мъжът е поискал да им каже нещо, но 30 секунди по-късно е починал.

При предявяване на протокола от разпита на свидетеля, извършен по време на досъдебното производство, Павлов заявил, че не е давал никакви показания в Полицията и се е подписал под казаното от неговите приятели. При показване на оригинала на протокола свидетелят не можа да отговори дали подписът е негов.

Адвокат Карен Бейлерян поиска да се отменят всички определения на съда, свързани с четенето на показанията на свидетеля Янко Павлов. Прокуратурата се възпротиви и поиска графична експертиза на протокола относно авторството на подписа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
941 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини