Оставиха в ареста варненец, задържан за отвличане и побой

share

Варненският апелативен съд потвърди ареста на мъж, задържан за отвличане и побой, съобщиха от пресцентъра на съда.

Днес състав на Апелативния съд във Варна потвърди първоначалния арест на 27-годишния Атанас Жеков, който му беше определен миналата седмица от Варненския окръжен съд.

Младият мъж е обвинен за това, че на 25 септември в с.Щипско, община Вълчи дол, в съучастие с Ивелин Дим. и с друго лица отвлекли Богомил В. от дома на негов познат, отвели го в района на складова база в Девня, държали го там против волята му и го малтретирали. Днес въззивната апелативна инстанция сподели основанията на ВОС за определяне на най-тежката процесуална мярка за принуда.

Въпреки началния етап на разследването, са събрани достатъчно гласни свидетелства и други материали, които обосновават предположението, че Атанас е автор на отвличането. Негов е и автомобилът, с който мъжът е бил отведен към базата в Девня. Пострадалият вече е дал показания пред съдия от ВОС. За отвличане, осъществено от две и повече лица законът предвижда тежко наказание от 7 до 15 години затвор.

Това е един от аргументите и този съд да стигне до извода, че ако е на свобода Атанас може да се опита да извърши друго престъпление или да осуети установяването на обективната истина.

Младият варненец вече е осъждан за кражба и за грабеж, а независимо от това, че вече е реабилитиран по право, съдът оцени този факт като лоши характеристични данни.

Определението, с което e потвърден първоначалният арест на Атанас Жеков, разследван за отвличане и малтретиране на пострадалото лице не подлежи на обжалване.

Водещи новини

Още новини