Окръжният съд прави последен опит да гледа делото срещу Цветанов за клевета

share

Софийски окръжен съд за втори път тази седмица не успя да даде ход на делото срещу Цветан Цветанов, заведено за клевета от съдия Мирослава Тодорова, предаде репортер на Novini.bg.

Преди няколко дни неочаквано Цветанов смени адвоката си, който беше в чужбина. Днес той и новия му адвокат Елена Божурска, не се явиха на съдебното заседание. Оказа се, че сътрудничката, която е приела призовката, ден по-късно е изпратила по факса съобщение, че не познава адвокат Елена Божурска. Така се оказа, че те са нередовно призовани за днешното съдебно заседание. Адвокат Ина Лулчева, която защитава правата на съдия Тодорова, настоя делото да бъде гледано другата седмица, защото се очаква Цветанов да влезе в НС и да получи депутатски имунитет, което ще възпрепятства делото. Съдът насрочи дата 8 октомври за следващото заседание.

Припомняме ви, че днес Софийски градски съд гледа делото срещу Цветанов за незаконно подслушване, като интересното в случая е, че бившият вътрешен министър разбра от медиите за това дело.

Водещи новини

Още новини