30 г. затвор за Емил Азов, убил бременната си приятелка (видео)

Булфото (архив)
share

Състав на Софийски градски съд постанови присъда от 30 години затвор за Емил Азов.

Той беше признат за виновен в извършването на убийството на бременната си приятелка Петя Тодорова. Другият обвиняем по делото, Михаил Миков, ще прекара 20 години зад решетките, предаде репортер на Novini.bg. Прокуратурата е искала наказанието да бъде доживотен затвор, защото убийството е причинено по особено жесток начин. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при строг тъмничен режим. Азов и Миков трябва да заплатят всички разноски по делото, както и да платят кръвнина от по 150 000 лева на майката и бащата на убитата Петя.

На излизане от съдебната зала майката Татяна Тодорова, която плачеше през цялото време докато съда четеше присъдата, заяви, че ще обжалват присъдата и ще настояват за доживотен затвор. "Такива хора не трябва да дишат", каза опечаленият родител. Защитата на Азов и Миков също обяви, че ще обжалва присъдата

Припомняме ви, че убийството беше извършено на 4 март, по особено жесток начин. Тялото на Петя Тодорова беше открито в шахта, в близост до ул. „Суходолска” в Западен парк.

Водещи новини

Още новини