СГС отмени отказа на прокуратурата да разследва опита за убийство на Пеевски

Булфото
share

Софийският градски съд е отменил отказа на прокуратурата да разследва опита за убийство на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски. Това се е случило още на 30 юли, но досега информация нямаше нито от съда, нито от прокуратурата, съобщава БНР. 

За известно време обвиняеми, че са искали да убият Пеевски, бяха Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев. Неофициално се твърдеше, че поръчката била дадена от банкера Цветан Василев. Тримата прекараха в ареста 72 часа, откъдето излязоха с определение на съдия Димитрина Ангелова без мярка за неотклонение и със силно критични към държавното обвинение мотиви. Прокуратурата първо не протестира решението на съда, а после прекрати разследването. 

Казусът се оказа отново в СГС по жалба на Делян Пеевски, но и на Христов, Върбанов и Методиев. От съда обещаха подробности за мотивите, с които случаят е върнат в софийската районна прокуратура малко по-късно. Сега държавното обвинение трябва да прецени, да повдигне ли други обвинения на Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев или отново да прекрати делото, но вече с категорични мотиви.

Водещи новини

Още новини