Съдят за рекет собственик на уникален замък

share

Собственик на уникален замък край Равадиново застава пред съда утре.

Созополският предприемач Георги Тумпалов, известен по морето като Жоро Тумпала, е обвинен в изнудване. С него пред съда ще застане и Атанас Георгиев. Според прокуратурата Тумпалов е рекетирал семейство от Свети Влас за 25 000 долара и месеци наред оказвал психически тормоз на съпрузите, съобщава "24 часа".

Чрез заплахи за саморазправа другият подсъдим принудил семейството да прехвърли свой имот в центъра на Влас -триетажна къща и заведение, на трето лице.

Престъпленията били извършени през 1998 и 1999 г., но потърпевшите се оплакали в полицията няколко години по-късно. Разследването започнало преди малко повече от 2 г. Заради него комисията "Кушлев" наложила възбрана на замъка в Равадиново.

"Имотът все още е запориран като обезпечаване на имущество", обясни шефът на комисията в Бургас Павлин Иванов.

"Делото не ме притеснява, нека нещата приключат. Навремето имах глупостта да дам пари назаем на човек, когото не познавам. Той забрави да ми ги върне и изчезна, нямаше го 3 г.", обясни Георги Тумпалов.

Той започнал да строи замъка в средновековен стил преди 15 г. Постройката се превърна в туристическа атракция. В началото входът бе свободен, но отскоро Тумпала прибира по 5 лв. такса. В езерото на старинната островърха сграда плуват черни и бели лебеди, комплексът разполага с църква и винарна.

Водещи новини

Още новини