Областният управител на Сливен съди "димкаджията" Яне Янев

Булфото
share

Областният управител на Сливен Корнелий Желязков обмисля да докаже по съдебен път, че обвиненията на лидера на РЗС Яне Янев към него за имотна афера, са клевета или набеждаване. Това заяви днес в Сливен Желязков, като представи информация за продажбата на държавен имот в Нова Загора на частна фирма, предаде БТА.

Според твърденията на бившия депутат от РЗС Яне Янев областният управител на Сливен е отнел от община Нова Загора общински имот, деактувал го е като държавна собственост, след което земята е била продадена с компенсаторни записи.

Желязков обясни, че става въпрос за 4,700 декара в промишлената зона на Нова Загора, които реално не са били общинска собственост. През втората половина на 2013 година, имотът, който е бил съсобственост на държавата и фирмата "Напредък - Пътнически превози" АД, гр. Нова Загора, е бил продаден на същата фирма с компенсаторни записи. Сделката е по искане на фирмата с цел ликвидиране на съсобствеността, като по закон земята не е обявена на търг, а предложена на фирмата-съсобственик. Така имотът е бил продаден на цена 23 хиляди лева за декар, като стойността е била определена от лицензиран оценител. Фирмата е изкупила земята с компенсаторни записи, като по думите на Желязков това е законно и той няма право да откаже това разплащане.

В последствие фирмата е препродала имота. Областният управител допусна, че обвиненията срещу него са свързани с предизборната кампания и повдигнатата от Яне Янев тема за обединяване на дясното пространство. Желязков определи действията му като първоаприлска шега и заяви, че "когато един човек е влязъл в амплоа на "димкаджия", не може лесно да излезе от тази роля".

Водещи новини

Още новини