Цацаров разкритикува говоренето по случая "Лясковец" (видео)

Булфото
share

Не прави чест на експерти, работили в МВР, да обясняват за неподготвеност и трагедия, тъй като те самите са били в тази система. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет, във връзка с операцията в Лясковец.

Много бързо се забрави от една страна трагедията на едно семейство, много бързо се забрави от друга страна проблемът, защото такъв съществува, по отношение на техническото обезпечаване на специалния отряд за борба с тероризма – нищо, че на екрана гледаме каски и щитове, посочи главният прокурор.

Няма да дам оценка, защото не искам да се присъединя към хора на едните или на другите. За мен хорът на едните има политическа тоналност, която използва тази трагедия и недостатъците в МВР за елементарни политически цели.

Втората страна са един куп експерти, всеки от които има реален принос за сегашното състояние на МВР и системата на сигурност. Обясняването за неподготвеност, за трагедия и тотална парализа на системата на МВР не им прави чест, защото те самите са работили в тази система. Те самите са работили в тази система и ако тя е в такова състояние и продуцира такава операция, сигурно и те имат някакъв принос, обясни Цацаров.

Водещи новини

Още новини