Намалиха присъдата на майка убила бебето си

share

Присъдата на 22-годишната Атанаска Колева е намалена от 6 на 4 години, съобщиха от съдебната палата в Сливен. Тя бе осъдена по обвинение, че умишлено е умъртвила 7-месечната си дъщеричка Роксана. През август миналата година Атананаска хвърли невръстното си бебе от балкона на социален дом в Сливен. Полетът от 5,20 метра височина бе фатален за момиченцето, пише "Труд".

По-лекото наказание е наложено от втората инстанция - Бургаския апелативен съд, пред който Атанаска обжалва.

Апелативният съд в Бургас е отбелязал, че изолирането на Атанаска за 6 години в затвора е несправедливо и няма да допринесе за целите на превенциите. На това основание е намалил присъдата с 2 години.

Случаят "Атанаска" предизвика много коментари преди половин година. Баща починал, когато била 14-годишна, а алкохолизираната и майка изоставила и петте си деца и заживяла с друг мъж.

Атанаска била приютена от 90-годишна полусляпа старица във вилната зона за Сливен и се грижела за нея. Запознала се с младеж, от когото забременяла и не искала да направи аборт. Родила сама бебето на двора на вилата.

Чак тогава социалините служби научили за съществуването на Атанаска, която нямала и лична карта. Настанили я с бебето в приют, а тя го хвърлила от балкона.

Водещи новини

Още новини