Бащата на жестоко убитата Яна: Хуманно ли е убиецът й да продължи да живее?

share

"Възмутен съм от отпадането на наказанието доживотен затвор без замяна за убийците", заяви пред "България Днес" Явор Кръстев, баща на жестоко убитата Яна.

Подсъдим за смъртта на 28-годишната студентка е Николай Русинов-Чеци.

"До последния си дъх ще се боря убиецът на Яна, който и да е той, да получи най-тежкото наказание. То не може да бъде различно от смъртна присъда, каквато в България вече не съществува. Моята воля е, след като се докаже 100 процента вината на убиеца, той да получи най-тежкото наказание. Искам да присъствам на изпълнението му, за да съм сигурен, че е отишъл там, където е детето ми", непоколебим е в позицията си Кръстев.

Почерненият баща е категоричен, че е абсолютно несправедливо отпадането от НК на най-тежкото наказание - доживотен затвор без замяна.

"Оправдават се, че тези присъди били нехуманни. Хуманно ли е деца и възрастни хора да бъдат убивани, насилвани, ограбвани, а виновните за това да прекарат по 15-ина години в затвора и после да излизат на свобода? Защото, след като излежат по толкова, имат право да искат помилване. Хуманно ли е убиецът на дъщеря ми да продължи да живее, след като е отнел живота й? Хуманно ли е аз да го срещна на улицата?", възмущава се Явор Кръстев.

Той е категоричен, че трябва да се направи референдум с един-единствен въпрос: За или против смъртното наказание?

Водещи новини

Още новини