100 лева глоба за лидера на ДСБ в Благоевград заради изрисувания паметник

share

Лидерът на ДСБ - Благоевград Калоян Ханджийски бе глобен с 100 лева за украсяване паметника на Димитър Благоев в центъра на областния град. Глобата му наложи благоевградският районен съдя Владимир Ковачев след двучасов съдебен процес.

На заседанието бяха разпитани трима свидетели – полицаят Благовест Цветанов, присъствал при съставянето на акта, бившият председател на ОбС - Благоевград Росен Георгиев и Мирослав Благоев. Георгиев представи историческа справка за паметника на Димитър Благоев, който с решение на общинския съвет от декември 1991 г. е бил премахнат, а през май 1996 г. е възстановен. Георгиев определи случката като политическа шега, от която той самият се развеселил и попита дали полицаите в София арестуват протестиращите за това, че носят лозунги с шаржове на премиера и президента, съобщава Struma.bg.

Калоян Ханджийски обясни, че това е политически протест и не се чувства виновен. Решението на съда ще бъде обжалвано, казаха адвокатите му Атанас Атанасов и Давид Сукалински. На излизане от съдебната зала Ханджийски и десетина негови поддръжници сложиха червени шапки с надпис „Оставка“.

Водещи новини

Още новини