Бившият шеф на "Напоителни системи": Жертва съм на политическа поръчка (видео)

share

Софийски районен съд отказа да промени мярката за неотклонение на Георги Харизанов, бивш шеф на "Напоителни системи", предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме ви, че днес рано сутринта в СДВР постъпи постановление от Софийска районна прокуратура (СРП) за принудително довеждане на Харизанов в съда. От прокуратурата заявиха, че има опасност обвиняемия да напусне страната и поиска мярката му да бъде заменена със задържане под стража. Държавното обвинение предостави като доказателства показанията на таен свидетел. Въпросният свидетел твърди, че в частен разговор, в софийско кафе, Харизанов е заявил, че иска да ходи при негрите. От съда отказаха да приемат доводите на прокуратурата. Според Софийски градски съд Харизанов не е нарушил по никакъв начин наложената му мярка, не е сменял адреса си без уведомление и винаги, когато е бил привикван на разпит се е явявал. Така мярката на Харизанов остава "подписка" и забрана да напуска пределите на страната. Решението на съда може да бъде обжалвано пред Софийски градски съд.

Самият Харизанов заяви пред съда, че никога не е имал намерение да напуска страната и е жертва на политическа поръчка. Той не отрече за срещите в софийско заведение, но обясни, че те са свързани със семейния бизнес. "Да. Посещавал съм въпросното заведение в София и съм се срещал с Димитър Найденов. Той е преподавател по реклама в Софийския университет и съм се консултирал с него относно рекламната ни агенция", каза Харизанов. Той обясни, че в момента с жена му са в процес на медицински процедури по създаване на поколение и няма никакво намерение да бяга от България. На излизане от съда Харизанов заяви пред журналистите, че съжалява за изгубения ден и отново повтори, че е жертва на политическа репресия.

Водещи новини

Още новини