Оставиха в ареста мъж, който има европейска заповед за задържане

share

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" по отношение на Денцислав Х., за който има издадена европейска заповед за арест от прокуратурата в Грац, Австрия.

Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата, предаде БТА. Денцислав Х. се издирва заради участие в организирана престъпна група за използване на фалшиви платежни инструменти и за монтиране и използване на технически средства за придобиване на информация за съдържанието на платежни документи от банкомати. Към момента са установени общо 51 деяния за периода от 15.03.2012 г. - 05.05.2013 г. в Грац, Раба и други населени места в Австрия. Чрез използване на скимиращи устройства е запаметявал ПИН кодове на карти и е предавал данните на други досега неизвестни членове на криминална група. Парите са теглени в Австрия, САЩ, Перу, Доминиканска република, Камбоджа, Канада, Еквадор, Южна Африка и Индонезия.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за най-тежката мярка за неотклонение. Европейската заповед за арест е валидно издадена, а описаните в нея престъпления са престъпни деяния и по българския наказателен закон и не са погасени по давност, уточниха от съдебния пресцентър. Налице е и опасност Денцислав Х. да извърши друго престъпление или да се укрие. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Водещи новини

Още новини