Повдигат две обвинения на дрогирания съдийски син

share

Две обвинения повдигна прокуратурата срещу сина на районния съдия Васко Кацарев, арестуван миналата седмица. Те са за управляване на МПС след употреба на наркотични вещества и за притежаване на дрога. Това е съобщил за “Марица” говорителят на районна прокуратура Атанас Илиев.

18-годишният Васко Кацарев бе арестуван да кара мотоциклет след употреба на дрога. Той бе спрян на бул. “Никола Вапцаров”. В джобовете му и в жабката на мотора бяха открити пликчета с марихуана с общо тегло 4,2 грама и пликче с 0,59 грама амфетамини.

Първоначално младежът твърдеше, че моторът не е негов. Вече са извършени разпити, събрани са доказателства, назначени са експертизи, казаха от прокуратурата. При проверката се установява, че мотоциклетът е собственост на Васко Кацарев. Марихуаната е пратена в Националнiя институт по криминалистика и криминология за изготвяне на експертиза. След като тя бъде изготвена, предстои изготвянето на обвинителен акт срещу Васко Кацарев и внасянето му в съда. Според НК той може да получи до 1 г. затвор за това, че е управлявал МПС след употреба на дрога.

Ако Кацарев бъде осъден, той задължително ще трябва да излежи и друга своя присъда, тъй като новото престъпление е извършено в рамките на предишната условна присъда.

В началото на март т.г. съдийският син получи 2,4 г. условна присъда с 3 г. изпитателен срок, глоба, обществено порицание и срещи с пробационен служител. Причината е тормоз, налаган на негов връстник, който учел в елитна гимназия. Васко започнал рекета невинно с думите: “Дай 10 лева, че знам къде живееш. Ще береш ядове”. Когато разбрал, че номерът минава, а родителите на младежа са достатъчно заможни, мизата била вдигана всеки път. В резултата но бруталното 6-месечно изнудване и психически тормоз над негов връстник, донесло му облага в размер на близо 50 хиляди лева.

Водещи новини

Още новини