Прокурорски син обвинен за зверската катастрофа на бул. "България"

  • 16 ноември 2011 11:16

  • 1801
  • 0
Прокурорски син обвинен за зверската катастрофа на бул. "България"
©

Три месеца след катастрофата на столичния булевард "България", при която загинаха двама души, Софийската окръжна прокуратура обвини сина на прокурор Венцислав Андреев - 21-годишният Бисер в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и за нарушение на Закона за движение по пътищата.

Тъй като Андреев работи в отдела на Софийска градска прокуратура, който се занимава с така наречените "престъпления на пътя", разследването беше прехвърлено на Софийската окръжна прокуратура.

При инцидента загинаха 39-годишната Паола Тодорова и на 34-годишният Николай Спасов. До смъртта им се стигна след преследване между два автомобила. На другия шофьор - 23-годишния Людмил не са повдигнати обвинения, което означава, че експертизата, която трябваше да определи чия е вината, не е установила съпричиняване. Това обаче е само предположение, защото от прокуратурата са изключително дискретни, откато стана ясно, че в катастрофата е замесен син на техен колега. След назначаването на техническа експертиза, информацията по случая беше преустановена.

Бисер Андреев не е бил употребил алкохол и не е избягал от местопроизшествието, което е облекчаващо вината му обстоятелство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1801 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини