Гергана Червенкова: Дано в САЩ да са разбрали, че съм невинна

share

Надявам се в САЩ да са разбрали, че съм невинна. Приятелка ми се обади с новината, че искането за екстрадиция е оттеглено. Такъв щастлив момент - все едно ни се роди трето детенце. Това каза в сутрешния блок обвинената в организиране на българо-американска престъпна група служителка на компания за онлайн търговия с лекарства Гергана Червенкова.

САЩ поискаха Червенкова да бъде екстрадирана и съдена отвъд Океана, където я заплашват 68 г. затвор. "Дъното беше първото заседание на Софийския градски съд, когато ми разписаха листа за екстрадиция, без да бъдат изискани необходимите документи, които удостоверяват това, което се твърди в обвинителния акт. Когато разбрах в какво ме обвиняват, помислих, че има грешка.

Съпругът на Гергана - Димитър Червенков заяви, че всичко случило се е съсипало живота на семейството. "Преосмислихме си ценностната система", каза той. "Вече се радваме на малките неща. Сега се чудя как преди съм се ядосвала на дреболии и битовизми", допълни Гергана. Тя посочи, че надеждата й САЩ да не подновят искането за екстрадиция нараства. Червенкова сподели, че е усетила подкрепата на българското общество. "Много благодаря на всички", каза тя.

Водещи новини

Още новини