Адвокатът на Златанов: Недупостимо е да има такива тефтерчета

share

Преди да започне делото на втора инстанция в Софийски апелативен съд за това дали да бъде отстранен от длъжност скандалния председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов адвокат Мария Вълканова, която го защитава, коментира като гражданин, че е недопустимо да има такива тефтерчета, но тя смята, че има и други, предаде репортер на novini.bg.

"Може би за това хората в този момент са по улиците", каза Вълканова. Тя не е видяла цялото тефтерче, а от прокуратурата са й предоставила само части от него. Говорила е с Филип Златонов и той й е казал, че това са драсканици и работни бележки.

Според нея, когато човек е сам със себе си не се цензурира и по този начин си обяснява изразите "удряне", "оправяне" и т.н.. Вълканова поясни, че тефтерчето е стояло на бюрото му и през последните месеци дори не е било отваряно от Залтанов, той дори не си е спомнял какво пише в него.

По думите й той не е можел да вземе еднолични решения, тъй като комисията не е едноличен орган. В комисията са членували депутат от БСП, депутат от ДПС, двама от ГЕРБ и един от "Атака". Всички нейни решения са били публикувани в интернет, каза още тя.

Филип Златанов няма да се яви в съда, уточни Вълканова.

Водещи новини

Още новини