Марин Марковски: Борисов не е уплашен

share

"Разбрах, че се възобновява разследването срещу Бойко Борисов за смъртта на Чакъра", заяви в ефира на предаването "Лице в лице" по БТВ Марин Марковски, адвокат на бившия премиер.

Той поясни, че срещу Борисов не е имало никога  образувано дело по този казус. Марковски заяви, че по случая подозира самоубийство, защото на местопроизшествието е намерена "лимонка". Адвокатът изрично поясни, че полицаите не са разполагали тогава с "лимонки" и добави, че са използвали само гранатомет.

"Аз не съм от хората, които са влюбени в полицията, но полицаите трябва да ни пазят и трябва да останат живи", каза още Марковски.

Адвокатът потвърди, че на кантората му е възложено от Борисов да прегледат пресата относно някои клевети по негов адрес. Една от тях е относно "Авиоотряд 28" и това, че с него са пренасяни пари. Той припомни, че думите за това са на Волен Сидеров и са потвърдени от Венцислав Лаков. Марковски подчерта обаче, че лошото при депутатите е, че при псувни и обиди те не подлежат на наказателна отговорност. Той информира, че съветници на Борисов са заявили, че ще внесат предложения за промени в тази насока.

"Делата срещу Волен Сидеров ще ги води Димитър Марковски", съобщи Марин Марковски.

Защитникът обясни какви ще бъдат делата според това, което разрешава закона, имайки предвид, че Сидеров е депутат. Марковски уточни също така, че лидерът на "Атака"  може да бъде осъден да изплати определена сума пари като обезщетение.

На въпрос как се чувства Бойко Борисов, Марковски заяви, че за първи път е разговарял с бившия премиер, но добави, че той не е уплашен и се гордее с битката, която му предстои.

Водещи новини

Още новини