Търновец осъди паяка

share

Търновец осъди общинското предприятие “Паркинги и гаражи” за незаконно вдигнатия му автомобил. Шофьорът спрял колата си пред блока, в който живеел, и влязъл за пет минути в близкия магазин. Когато излязъл, видял, че паякът вдига колата му, съобщава в. Монитор.

Обяснението на работещите на репатриращия автомобил било, че шофьорът бил спрял на автобусна спирка. Мъжът опитал да обясни, че на това място от години няма спирка и никакъв знак за забранено спиране и паркиране, но напразно. Наложило се да брои 36 лв., за да освободи колата си. Вбесен обаче, той завел дело в съда срещу общината и го спечелил и на двете инстанции. Общината ще трябва освен да му върне взетите като глоба 36 лв., да му заплати още 100 лв. обезщетение за нанесени неимуществени вреди, плюс 300 лв. за направените разноски по делото.

Застрахователна компания също успя да осъди община Велико Търново заради потрошена в улична дупка кола на свой клиент. Дупката била дълга около метър и дълбока не по-малко от 30 см, водачът хлътнал в дупката.

Водещи новини

Още новини