Бизнесмени стават инвалиди за безплатни паркоместа

  • 18 декември 2014 06:24

  • 2166
  • 1
Бизнесмени стават инвалиди за безплатни паркоместа
©

Бизнесмени се правят на инвалиди, за да могат без проблем да паркират на местата за хора с увреждания във Велико Търново.

Вчера проверка на в. „Монитор” се натъкна на луксозен джип, спрял на мястото за паркиране на инвалиди пред хотел в центъра на старата столица. Шофьорът на джипа видимо нямаше изобщо вид на човек с двигателни или някакви други увреждания, които да го правят инвалид. На репортерски въпрос има ли право да паркира на такова място, мъжът, без изобщо да изпита някакво неудобство, весело отговори: „Да, имам. Аз предварително съм регистрирал джипа си на името на инвалид и сега мога без проблеми да си спирам където си поискам.” А на въпроса той самият инвалид ли е, собственикът на лъскавото возило бодряшки отговори: „Ела по-наблизо, ако искаш, и ме пробвай дали съм инвалид. Ще те сваля на земята само с един удар”, закани се той.

Това не е първият подобен случай. Случвало се е мними инвалиди да се държат нагло и да отказват да плащат и такса за паркиране на платените общински паркинги, тъй като за тях това не важало. При един от тези случаи преди време инвалид с вид на спортист тежкоатлет се заканил на отчетника, че ако паякът му вдигне колата, ще му откъсне топките и ще му ги закачи на ушите.

Запознати споделят, че има доста случаи, при които напълно здрави хора регистрират автомобилите си на името на свои близки и роднини инвалиди. Така често се оказва опелът или голфът да са собственост на 85-годишен дядо или дори баба, а да ги кара внукът им, който е здрав като камък. Причината за тези врътки с регистрирането са заради полагащите се на инвалидите безплатни винетки, както и заради неплащането или плащането само на 50% данък за автомобилите, регистрирани на името на хора с физически увреждания. Някои инвалиди доста бързо се ориентираха и започнаха да печелят от регистрацията на автомобил на тяхното име. „Таксата” за подобна услуга е между 200 и 300 лв., обясняват хора, които са в ”бизнеса” с подобни тарикатлъци. Бивш пътен полицай пък си припомни и за невероятен куриоз, при който слепец със 100% се оказал собственик на лек автомобил

Измамата може би така и нямало да бъде разкрита, ако човекът, управляващ автомобила на слепеца, не направил нарушение и не бил заснет от камера на КАТ. Снимката и актът били пратени по адреса на регистрация на колата. Изненадата била пълна, когато в КАТ да плати глобата дошъл истинският собственик и се оказало, че той от 20 години е тотално сляп и не само че не може да кара автомобил, но не може и сам да се храни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2166 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВИЖДА СЕ

2014.12.19 | 03:15

1
ДРАСКАНЕ И ПУКАНЕ НА ГУМИ . ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА !!

Добави коментар

Водещи новини