16 години затвор за младеж, извършил жестоко убийство

share

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Боян Божанов, на 21 години, на шестнадесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Той беше признат за виновен в това, че на 04.05.2012 г. в с. Рогош умишлено е умъртвил Борис Димитров, като убийството е извършено с особена жестокост. Това съобщиха от пресцентъра на съда. На 4 април тази година, вечерта, пострадалият Борис Димитров / 59 г./ излязъл от дома си в с. Рогош и отишъл в кафе – аперитива, където изпил няколко чаши с мастика и мента и към 22.00 часа тръгнал да се прибира.

По същото време по улицата вървял подсъдимият Боян Божанов, който излязъл да се разходи из селото. Пострадалият Димитров хванал за ръката Божанов и му казал, че ще му даде 7 лв., за да му донесе 1 литър ракия от дядо си. Божанов отказал, но пострадалият не пускал ръката му, казал, че знае къде живее и ще му се случи случка, ако не му донесе ракия. Божанов издърпал ръката си и блъснал на земята Димитров. Пострадалият се изправил в седнало положение и напсувал Божанов. Подсъдимият взел от земята камък и започнал да удря Димитров по главата. Нанесъл му множество удари, от които пострадалият изпаднал в безсъзнание. Божанов го оставил да лежи и се прибрал у дома си, като взел камъка и го скрил у тях.

Сутринта на 05.05.2012 г. съпругата на пострадалия се прибирала от работа и го намерила в безсъзнание на улицата. С дъщеря й извикали екип на „Спешна помощ”. Пострадалият бил откаран в болница, където починал същия ден вследствие на получените тежки травматични увреждания.

Подсъдимият е осъден да заплати на съпругата и дъщерята на пострадалия сумата от общо 120 000 лв. за причинените им с деянието неимуществени вреди.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Водещи новини

Още новини