Осъдиха трафиканти на злато и бижута

share

С осъдителна присъда на Сливенския военен съд е приключило досъдебно производство, образувано и водено от Военноокръжна прокуратура – Сливен срещу организирана престъпна група за трафик на бижута и злато, съобщи заместник-военноокръжен прокурор и говорител на Военноокръжна прокуратура – Сливен полковник Христо Тинев.

От началото на юни 2011 г. до 31 октомври 2011 г. в Бургас престъпната група от петима мъже се е опитала да пренесе през границата на страната бижута и отливки от злато и сребро в големи размери. Сливенският военен съд е признал подсъдимите за виновни по повдигнатите обвинения. На ръководителя на групата е наложено наказание 5 години лишаване от свобода ефективно и глоба в размер на 20 000 лева. На друг участник в престъпната група е наложено наказание от три години и шест месеца лишаване от свобода ефективно и глоба в размер на 20 000 лева.

На останалите трима подсъдими са наложени наказания от по 3 години лишаване от свобода условно, с 5 години изпитателен срок за всеки. В полза на държавата са отнети предмета на контрабандата – бижутерийни изделия и отливки от злато и сребро на обща стойност 58 970 лева, както и лек автомобил „Мерцедес”.

Водещи новини

Още новини