Спецпрокуратурата: Прекратихме дейността на групи, които се занимаваха с рекет

share

Имаше възраждане на рекета през миналата година. Работихме по сигнали, че групи, под формата на търговски дружества, прибират несъбираеми кредити. Някои бяха поели задължения към банки, мобилни оператори, фирми и т.н. и събираха парите с незаконни методи. Но след намесата на МВР и прокуратурата, тези групи се укротиха.

Това казва в интервю за "24 часа" прокурор Даниела Попова, и.д. шеф на Апелативната специализирана прокуратура в София, известна като прокуратурата "Антимафия". Все по-често жертви на изнудвачи, брутални събирачи на дългове или на трафик на хора, търсят помощ от спецпрокуратурата. Арестите й са пълни. Най-много дела има срещу наркобанди и дедесари, разкрива Попова.

Нямам притеснения от подслушване, продължава тя. За разлика от другите прокуратури близо половината от доказателствата, събрани с подслушване, следене, филмиране и агенти под прикритие, се ползват в съда. По 2 знакови дела престъпниците са разкрити от тайни агенти. Попова е категорична, че не е имало натиск по делото срещу Гриша Ганчев.

Водещи новини

Още новини