Разпитват и Калин Георгиев по скандала с незаконните СРС - та

share

"Към момента не мога да коментирам много по случая с иззетия автомобил, който е същият като този в сигнала, подаден от Сергей Станишев", заяви в интервю за предаването "Лице в лице" по БТВ зам. - главният прокурор Борислав Сарафов.

По случая работят общо 13 прокурора, информира Сарафов. Той поясни, че всяка сутрин по темата има оперативка в неговия кабинет.

По сигнала са разпитани повече от 15 човека, включително и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Предстои да бъде разпитан и Калин Георгиев, главен секретар на МВР.

Автомобилът е иззет, за да може да се извърши експертно изследване. Това ще се изпълни от компютърни специалисти. Те ще кажат дали с техниката в автомобила е  извършвано нерегламентирано подслушване.

Сарафов поясни, че сигналът, подаден от Сергей Станишев изглежда достоверен и това е една от причините да има разследване по случая. "А и ние дължим това на обществото", добави още зам. - главният прокурор. Той поясни, че сигналът е написан професионално.

Борислав Сарафов припомни отново какви са петте наказателни производства в сектора "Енергетика". Зам. - главният прокурор съобщи, че Митко Каратиста не е замесен в обвиненията. Той информира, че има повдигнати две обвинения към шефа на НЕК Михаил Андонов. По думите на Сарафов, няма известни имена на замесени бивши министри на икономиката. Сарафов обаче е категоричен, че ако случайно се появят такива, те ще бъдат съдени по начина, по който се съдят всички останали.

Относно обвиненията към бившия земеделски министър Мирослав Найденов, Сарафов заяви, че по случая се работи и когато има повече информация, тя ще бъде оповестена.

Във връзка с повдигнатото обвинение на Октай Енимехмедов, Борислав Сарафов  каза, че то е по - строго, защото е доказано, че пистолетът, който Октай насочи към Ахмед Доган може да предизвика смърт, независимо че е газово.

Сарафов съобщи още, че ням никаква информация по случая с отвлечената Лара, тъй като той е поет от друг зам. - главен прокурор.

Водещи новини

Още новини