Брендо не дойде в съда, отложиха делото (обновена)

Булфото
share

В Софийски градски съд започна заседанието по делото срещу Евелин Банев – Брендо във връзка с европейската заповед за арест в Румъния.

Евелин Банев не присъства на днешното заседание, което стана причина съдът да отложи делото. Той се намира в Италия, където срещу него се води друго дело. Заповедта за арест на Банев е издадена на 5 февруари 2013 г. от съд в гр. Букурещ, за създаване на организирана престъпна група с цел трафик на наркотични и психотропни вещества - кокаин.

В съда е постъпила информация от италианските власти, че е невъзможно Евелин Банев – Брендо да бъде върнат в България за днешното съдебно заседание. Не е получен отговор от Румъния по повод питането на Софийски градски съд за уточняване на разноските по транспортирането на Евелин Банев, няма и отговор от Евроджърст по повод изясняването на казуса. Съдът посочи, че ще бъде изискана повече информация от румънските власти, и ще бъде изпратено запитване до исканото лице – Евелин Банев – Брендо, дали желае да участва в съдебното заседание във връзка с европейската заповед за арест.

На излизане от залата адвокатът на Брендо Ина Лулчева отказа коментар. Следващото съдебно заседание е на 26 април от 09:30 часа.

Водещи новини

Още новини