Брендо пак мълчи

  • 29 април 2013 21:01

  • 4385
  • 1
Брендо пак мълчи
© Булфото

Евелин Банев - Брендо и днес не проговори пред съда в Милано. Делото „Кокаинови крале" отново се гледа при засилени мерки за сигурност в Аула „Бункера", създадена специално за процесите срещу извършители на терористични атаки в средата на 70-те години на миналия век.

Обвиненият като лидер на група за доставки на тонове кокаин от Латинска Америка в Европа Евелин Банев беше докаран рано сутринта в съда с брониран автомобил, предаде БНТ. В тричасовото съдебно заседание по собствено желание беше разпитан само Захари Марков, който е обвинен, че отговарял за организирането на така наречените "мулета", които да пренасят малки дози кокаин чрез поглъщане в стомаха. Марков отрече обвиненията и в последната си дума поиска да бъде оправдан.

Съдът утре трябваше да чете присъдите, но отложи делото за 22-ри май. Причината са непристигнали от Хърватия документи за италианците баща и син Антонио и Алесандро Мелато, обвинени като най-близки сътрудници на Евелин Банев.

Късно следобед адвокатите на част от подсъдимите поискаха споразумения с прокуратурата и утре съдът ще се произнесе по тях. Това е възможно само за тези, за чиито престъпления наказанието е до пет години затвор.

Банев беше екстрадиран в Милано след арест в рамките на операцията „Кокаинови крале" миналото лято. В Италия той е подсъдим като част от организирана престъпна група за трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа. Срещу него има повдигнати обвинения и за пране на пари, спечелени от дрога и прехвърлени в швейцарски банки.

Властите в Италия го връщат в България единствено за заседанията по делото, което паралелно се водеше срещу него тук. На шестата година от началото на процеса срещу него той бе осъден на 7 години и 6 месеца затвор.

За заседанията в Миланския съд той замина от България на 27 февруари. От тогава не е връщан у нас, макар тук да е насрочено дело във връзка с европейска заповед за арест срещу него, издадена в Румъния.

Последвайте канала на

4385 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
s

2013.05.04 | 14:35

1
Еми веднъж му отвлякоха детето, втори път ли да рискува? ...

Добави коментар

Водещи новини