Яне Янев: Енергийната мафия трябва да има лице (обновена)

share

Председателят на антикорупционната комисия в парламента Яне Янев бе на среща с главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с енергийната мафия у нас, предаде репортер на novini.bg.

Отново идвам при прокурора на републиката, тъй като още има документи, които трябва да бъдат предоставени, с информация за неправомерно прекратени или върнати производствени дела по въпроса, заяви той. Преди седмица лидерът на РЗС предостави на Цацаров 35 тома документи.

На влизане в прокуратурата Янев обеща, че ще се покаже лицето на енергийната мафия. Трябва да бъдат назовани хората, които са забъркани в схемата, смята той.

На въпрос на журналисти дали зам.-главен прокурор Галина Тонева е замесена и покровителства енергийната мафия, той запази мълчание.

След срещата лидерът на РЗС обяви, че огромна част от внесените в прокуратурата документи са следствена тайна и не може да разкрие на обществеността повече информация по случаите.

Очевидно е, че мафията в енергетиката е покровителствена от най-високото ниво на прокуратурата, от Върховната касационна прокуратура. Сега обаче текат разследвания и имам уверение от Сотир Цацаров и Борислав Сарафов, че до ден - два ще има резултати от проверката, обяви Янев.

Лидерът на РЗС Яне Янев не изключи възможността партията да възстанови парламентарната си група. Коментарът му беше направен по повод на на въпрос дали е възможно РЗС да участва в  съставянето на правителство в рамките на 41-то НС. Янев каза, че РЗС се подготвя за избори отпреди година и  половина.

Водещи новини

Още новини