Диана Ковачева: Стрелбата срещу Баретата е вандалски акт

Булфото
share

Стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата е един вандалски акт на посегателство срещу български гражданин, заяви пред журналисти министърът на правосъдието Диана Ковачева.

По думите на Ковачева съдебната охрана няма компетентност извън сградата на Съдебната палата, тъй като охраната в съда няма полицейски функции. "Там има охранителни камери, които осигуряват запис на случващото се извън сградата. Компетентността на съдебната охрана е до козирката на сградата. Охраната вътре в съдебните палати е изцяло в компетентността на съдебната охрана", обясни министърът.

Ковачева обясни, че още не се е запознала с писмото на председателя на ВКС - проф. Лазар Груев във връзка с определянето на зони за сигурност около съдебните сгради в страната, но веднага след като го направи, ще сезира съответните институции, които имат отношение по този въпрос. Правосъдният министър подчерта, че специално е обърнала внимание да бъдат проверявани всички, които влизат в съдебните палати, включително и магистратите, във връзка със зачестилите бомбени заплахи. Тя е била уверена от службите, че всичко това се прави.

Водещи новини

Още новини