Съдът решава до 10 дни за синята зона в София

share

Административен съд София-град (АССГ) даде ход на делото за "синята зона" в София, съобщават от съда.

Делото е образувано по обща жалба на две сдружения: „Видовден", „Гражданско движение ДНЕС - общество срещу произвола" и на отделни граждани срещу текстове от Наредбата на Столичния общински съвет за организация на движението в София. Според приетата от Общинския съвет наредба живеещите в границите на "синята зона" се задължават да плащат 150 лева годишно, за да паркират автомобила си, а за "зелената зона" сумата е 100 лева.

На днешното заседание съдът обяви делото за изяснено от фактическа страна и му даде ход по същество. След като изслуша съображенията на всички представители на жалбоподателите, заинтересованите страни и ответника съдът обяви делото за решаване.
През лятото живеещи в центъра на столицата подадоха жалба до съда срещу промените в наредбата за паркиране. Досега делото бе отлагано два пъти. Преди началото на заседанието представители на движение ДНЕС се събраха на мълчаливo присъствие срещу новите правила за паркиране.

След 10 дни ще излезе с решение, реши столичният Административен съд на днешното си, трето по ред, заседание по заведеното от Движение „ДНЕС” съдебно срещу въведените от 1 септември 2012 г. нови правила за паркиране в София. В този срок двете страни трябва да опишат и предадат своите бележки.

Водещи новини

Още новини