Четирима български евродепутати ще бъдат част от Съвместния парламентарен комитет ЕС-Северна Македония

  • 01 октомври 2024 09:32

  • 261
  • 2
Четирима български евродепутати ще бъдат част от Съвместния парламентарен комитет ЕС-Северна Македония
© Novini.bg/ Canva

Четирима български евродепутати ще бъдат в Делегацията в Съвместния парламентарен комитет ЕС-Северна Македония, се посочва в съобщение на Европейския парламент. Евродепутатите в 13 от 48 междупарламентарни делегации са имали снощи учредителни заседания. 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1370

Българските представители в делегацията ЕС-Северна Македония са Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега. (ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ЕНП), Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, (БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е/СиД), Ивайло Вълчев (ИТН/ЕКР) и Христо Петров (ПП-ДБ/"Обнови Европа"). Делегацията се състои от общо 13 евродепутати от парламентарните групи на Европейската народна партия, на Социалистите и демократите, "Патриоти за Европа", "Европейски консерватори и реформисти", "Обнови Европа", Зелените, Левицата и един независим.

Очаква се до 8 октомври парламентарните делегации да определят своите ръководства. Председателят и първият заместник-председател на делегация не може да бъдат от един и същи пол, като равновесието между половете се прилага и за останалите членове на ръководството на делегацията. Не е разрешено всички членове на ръководството на дадена делегация да бъдат от една и съща държава от ЕС, се посочва в правилата, цитирани от пресслужбата на ЕП.

Журналист: Цялата вина за случващото се е на РСМ, да не се прехвърля вината в България или ЕС

Последвайте канала на

Радина Лазарова
261 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.01 | 10:25

2
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!
ЦИОНИСКИ ФАШИСТИ

2024.10.01 | 10:25

1
Чифута е ниско подобие на човек, паразит, враг на човечеството, известен с това, че винаги лъже, мами, известен с кръвосмешателство, болен извратен в кръвтта, подъл, лукав, нечистоплътен, хлъзгав и лицемерен! Евреинт предаде Христос, евреин стои зад всяка война случвала се в Европа включително и 2-те световни! Евреи стоят зад извратеното движение лгбт, евреинът трябва да бъде унищожен, това е паразит, противен и вреден за човека !

Добави коментар

Водещи новини