Обвиниха нападателя на Доган в хулиганство и закана за убийство

share

Срещу нападателя на Ахмед Доган Октай Енимехмедов са повдигнати обвинения за хулигантство и закана за убийство, каза главният прокурор Сотир Цацаров пред БТВ. Наказанието за първото обвинение е до пет години затвор, а по второто - до 6 години.

Обвиненията срещу Октай са повдигнати днес на обяд, когато изтече 24-часовият срок за задържането му, който впоследствие е удължен на 72 часа. Първоначалното производство било за опит за убийство, но направените експертизи показват, че с това оръжие не е можело да се убива.

„Потвърждава се и твърдението че боеприпасите не са бойни, а сигнално шумови, а третия е за отбрана от кучета", обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

Към този момент главният прокурор не се ангажира да каже дали ще бъдат повдигнати обвинения срещу делегатите на конференцията, които се опитаха да линчуват нападателя.

„Ще бъде разпитан и Ахмед Доган и всички, които са участвали в някакви действия срещу самия нападател повален на земята", допълни Цацаров.

На Октай Енимехмедов
ще се прави комплексна психическа експертиза, която да каже в какво състояние е бил в събота, ще се направи и профил на личността му.

Водещи новини

Още новини