Старица с деменция свидетелства срещу двоен убиец

share

Баба, която страда от тежка форма на деменция, беше призована вчера като свидетел по дело срещу млад мъж, убил двамата си кредитори, пише "Монитор".

78-годишната Ружа Петкова се оказала в столичния квартал „Надежда” през 2011 година, когато полицията задържала 28-годишния Владимир Бошнаков. Последният беше убил и разчленил двама си приятели Емил Даскалов и Явор Иванов, на които дължал пари. В нощта на ареста на Бошнаков болната старица минала покрай колата му и разследващите я поканили за поемно лице, без да знаят, че тя има проблеми. Жената се съгласила с усмивка, изгледала целия обиск, след което се подписала на протокола. Тъй като вече името є фигурирало в материалите по делото, тя беше призована вчера като свидетел пред съда. Старицата обаче беше забравила всичко от септемврийската нощ през 2011 година. „Не мога нищо да си спомня и когато получих призовката, не съм спала цяла нощ", категорична беше Петкова.

 Делото продължи с разпити и на други поемни и вещи лица. Извън залата близките на Емил – едното от убитите момчета, който бе застрелян с и после нарязан с трион от Бошнаков, бяха категорични, че ще настояват за доживотна присъда. Очаква се скоро делото да приключи.

Водещи новини

Още новини