Доматен протест срещу новия главен прокурор

share

Доматен протест срещу новия главен прокурор Сотир Цацаров свикаха по фейсбук днес в 16.30 негови противници пред сградата на Висшия Съдебен Съвет на улица “Екзарх Йосиф” № 12. Поводът за акцията е несъгласието за “назначаването на Цацаров за обвинител №1 от наглата, безскрупулна милиционерска власт”, обясняват организаторите.

“Изборът на Сотир Цацаров за главен прокурор от ВСС беше изключително скандален. ВСС създаде недемократични и абсурдни правила за избора, фаворизиращи именно кандидата Цацаров.

Данните за зависимостите на Цацаров от олигарси и от изпълнителната власт, данните за съмнителни имотни сделки и данъчни нарушения, както и фактът, че той излъга етичната комисия на ВСС за тях, бяха напълно игнорирани.”

От групата призовават президента Росен Плевнелиев да не подписва предложението на ВСС за Главен прокурор, за да запази достойнството на България пред Европа.

“Присъединете се и надайте глас, ако не искате мафията да си има главен прокурор през следващите 7 години. Президентът има правомощия да не подпише за Цацаров!”, приканват още противниците на Цацаров.

Водещи новини

Още новини