Кутев: Само БСП може да накара хората да излязат на улицата

share

Случаят със съдия Марковска и позицията на управляващите по въпроса показват, че има противопоставяне на институции. Това заяви в "Панорама" по БНТ депутатът от "Коалиция за България" Антон Кутев.

Ние сме наблюдатели на последователни политически действия от страна на институциите, които се противопоставят една на друга и си затварят очите за случващото се. Това доведе институциите до криза. Със своя акт от вчера, когато президентът Росен Плевнелиев напусна церемонията, непосредствено преди Марковска да положи клетва като конституционен съдия, той обезсмисли решение на парламента. Това ясно показва сблъсъка на институциите, каза Кутев.

Според него този скандал е можело да бъде решен от компетентните органи още навремето, когато са постъпили първите сигнали срещу Марковска. Решението на въпроса е избор на нов конституционен съдия, категоричен бе той.

Нашата парламентарна група има ясно решение и позиция по въпроса с Марковска, а тези осем от групата, които я бяха подкрепили преди и продължават да я подкрепят, ще си носят отговорност за това.

Антон Кутев коментира и предстоящия митинг на социалистите.По думите му, БСП е единствената партия в момента в България, която може да накара хората да излязат на улицата.

Водещи новини

Още новини