ГЕРБ: Казусът Марковска е сложен

share

Казусът с Венета Марковска е прецедент, досега в България не е имало такъв случай.

Това коментира пред журналисти в Народното събрание заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ и на правната комисия Тодор Димитров. Думите му бяха в отговор на въпрос за процедурата оттук нататък. Първо, посочи той, трябва да се чуе становището на конституционалисти, тъй като към настоящия момента е нямало такъв казус. Самият Димитров не се ангажира с тълкуване, тъй като не е специалист по конституционно право. В тази ситуация било важно и какви действия ще предприеме самата Марковска, избрана за член на Конституционния съд от квотата на парламента.

ПГ на ГЕРБ няма да коментира действията на президента на България, каза Димитров на въпрос дали е правомерна реакцията на Росен Плевнелиев по време на церемонията по полагане на клетва от новите конституционни съдии. По-рано днес независими депутати в кулоарите на НС заявиха, че с действията си държавният глава не е уважил решението на паралмента.

Премиерът и лидер на партията Бойко Борисов вече изрази своята позиция по въпроса, която и към настоящия момент не се е променила, припомни Тодор Димитров.

Водещи новини

Още новини