Сидеров: Все още България е колониална държава

share

"България продължава да бъде колониална държава", заяви  по време на обсъждането на проектобюджета за следващата година лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

"Всичко, което генерира печалба в България, е в чужди ръце, в ръце на чужди монополисти", заяви Сидеров.

"Ниските доходи в България са порок номер едно и това трябва да се промени, каза Сидеров. „Ако не искаме да избягат от страната още няколко хиляди млади хора, трябва да обърнем модела. Моделът може да се обърне, когато се акцентира върху българския бизнес”, заяви Сидеров.

Според него България може да се измъкне от кризата като види, че светът е много по-голям от Европейския съюз. „От ЕС ни потупват леко по рамото за ниския дефицит, но не се интересуват от нас. Доходите у нас са 9 пъти по-ниски от тези в Европа. В Гърция минималното заплащане е поне три пъти повече от това в България”, посочи лидерът на „Атака”. Според него не е вярно, че няма пари в държавата. „Имаме златни залежи за стотици милиарди. Имаме и нефт, и газ, които се дават на концесии на чужди фирми. Имаме пари и за по-високи доходи, и за развитие на собствена икономика, само че трябва да преодолеем страха да не ни се скарат от някое посолство”, посочи Сидеров

Водещи новини

Още новини