Министрите гледали окарикатуряващ ги клип на заседание (видео)

share

Клип, окарикатуряващ проектобюджет 2013 г., изгледали с голям интерес министрите на последното си заседание миналата сряда, съобщи "Труд".

Клипът е плод на garelov.com (сайт на журналиста Иван Гарелов) и анонимната група за видеофилмчета videokarikatura. В главната роля, разбира се, е вицепремиерът Симеон Дянков, който през цялото време припява: "Лошо време настана, лошо, лошо, нямат, нямат, нямат, бедните хора пари"...

Кадрите започват с говореща празна кутия от пица. Диктор пита: "Има ли нещо тука?", а хор от весели гласчета отвръща от името на кутията: "Няма, няма и да има." Други действащи лица в клипа освен Дянков са министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев, на здравеопазването Десислава Атанасова, на регионалното ведомство Лиляна Павлова, на правосъдието Диана Ковачева.

Във филмчето се изявяват и три депутатки - шефката на бюджетната комисия и новоизбрана зам.-председателка на Народното събрание Менда Стоянова, която щрака с пръсти над главата си, и председателката на правната комисия Искра Фидосова, която пък извършва специфични за ориента чупки в кръста. Не е пожалена и председателката на парламента Цецка Цачева.

Авторите на проекта заимствали идеята си от парчето на Аеросмит "Пинк", като на повечето от образите в оригинала са монтирани директно министерските и депутатските глави. Откъде обаче е "откраднат" образът на Дянков не е ясно. Затова пък скелетът от клипа на рокаджиите се кълчи и във видеокарикатурата на родните автори, само че в българския вариант е без цилиндър. Премиерът Бойко Борисов също е включен, но той присъства само като човека от портрета на стената, на чийто фон Дянков пее. След като изгледали видеото в Министерския съвет, присъстващите се шегували, че поръчител трябва да е някой от липсващите образи, научи "Труд".

Такива са вицепремиерът Цветан Цветанов, министърът на външните работи Николай Младенов, на земеделието Мирослав Найденов, на културата Вежди Рашидов, на екологията Нона Караджова, на транспорта Ивайло Московски и др.

Водещи новини

Още новини