Лидерът на „Атака” Волен Сидеров пред TV7: Отворени сме за патриотично обединение около обща програм

share

"Партия „Атака” и ВМРО са основните патриотични политически сили и ние сме готови за единение около обща програмна основа”, декларира лидерът на „Атака” Волен Сидеров в предаването „Факторът Кошлуков” в националния ефир на TV7.

Той смята, че когато се дефинира програмата, вратата ще е отворена и за други патриотично настроени формации като Националния фронт за спасение на България, учреден в Бургас, Гражданското обединение за реална демокрация (ГОРД) на Слави Бинев и други.
Сидеров е сигурен, че сериозен патриотичен блок, на който социолозите отреждат подкрепа от 10-15%, ще има място в бъдещия парламент. Според него е „прекалено голям лукс да се раздробява политическото пространство” на патриотичните формации и в процеса на обединение те трябва да узреят за консолидиране около една програма.
Сидеров каза, че подготвяният от „Атака” и ВМРО протест след два дни в Пазарджик ще настоява да не се пречи на съда да се произнесе по делото срещу 13-те имами, обвинени в проповядване на антидемократична идеология. „Надявам се да ни допуснат до делото, то да не бъде затворено, ще поискаме да имаме наши представители в съдебната зала”, заяви лидерът на „Атака”. „В момента имаме общи действия с ВМРО, правим общи мероприятия, което показва единство във вижданията по много точки, допълни Сидеров. Според него правителството води туркофилска политика в защита на ислямизма и „няма нужда от ДПС, когато управлява ГЕРБ, защото те са по-ДПС от ДПС”.
Сидеров подкрепи отново идеята си да има и референдум за НАТО, защото членството не е донесло нищо на България. Той защити и проекта „Белене”. „Тази игра с бойкота на Русия е под влияние на щатското и турското правителство. Няма губеща ядрена централа в света, а площадката на АЕЦ „Белене” вече е лицензирана от ЕС и е глупаво България да не използва тази мощност”, каза Волен Сидеров.

 

Водещи новини

Още новини