Тренчев: Симеон Дянков скри от нас идеята за десятъка върху лихвите

share

Всички реформи в бюджета трябва да бъдат разглеждани в Съвета за тристранно сътрудничество и след като промените не са консултирани с нас министърът на финансите Симеон Дянков трябва да бъде уволнен.Това заяви пред БТВ Константин Тренчев.

Той потвърди, че по време на заседанието на тристранката е попитал дали има нещо вярно в слуховете, че ще се облагат пенсиите с данък и другите идеи, но Дянков отрекъл. Затова сега от Подкрепа искат стенограмата от заседанието да бъде публикувана.

Данъкът върху лихвите и бюджета на НЗОК не са гледани в Тристранния съвет, но са внесени в МС, недоволства Тренчев. Има две възможност или са го скрили, или през нощта е работено допълнително. Това е неуважение на институциите, категоричен е Тренчев. Дянков трябва да поеме отговорност и за проблемите в Сребърния фонд, както и отлагането на идеята за криминализиране на неплащането на осигуровки, смята президентът на „Подкрепа“. Парите в държавата критично са намалели и отговор на този въпрос Симеон Дянков не иска да даде.

Водещи новини

Още новини