КТ "Подкрепа" поиска оставката на Дянков

  • 15 октомври 2012 13:38

  • 2287
  • 17
КТ "Подкрепа" поиска оставката на Дянков
©

Конфедерацията на труда "Подкрепа" настоява за оставката на финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Това се посочва в декларация на синдиката по повод решението на правителството за въвеждане на 10 процентен данък върху лихвите по депозитите на гражданите в банките.

Според синдиката Дянков „носи основната вина за изключително тежкото състояние на икономиката на страната и за мизерията на българските граждани през последните няколко години”.

Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи отново взриви социалния диалог, грубо нарушавайки разпоредбите на Кодекса на труда и Правилника за организацията и дейността на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на който Дянков по силата на закона е и председател. Съгласно чл. 2 от Кодекса на труда държавата трябва да регулира трудовите и непосредствено свързаните с тях отношения, осигурителните отношения и въпросите на жизненото равнище след консултации и диалог с работниците, служителите, работодателите и техните организации в дух на сътрудничество, взаимни отстъпки и зачитане на интересите на всяка от страните. Грубо погазвайки този дух на сътрудничество и колегиалност, в дневния ред за заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество на 9 октомври т.г. не бяха включени и не се обсъждаха въпросите за въвеждането на 10 процентен данък върху лихвите по депозитите на гражданите в банките и проектозакона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2013 г., които буквално на следващия ден бяха внесени от господин Дянков и приети от правителството”, се обяснява в декларацията на КТ „Подкрепа”.

„Заявяваме и нашата решимост, след консултации с останалите социални партньори, да сезираме Върховния административен съд да отмени актовете на Министерския съвет от 10 октомври, с които са приети посочените въпроси, поради това, че не са изпълнени задължителните изисквания на Кодекса на труда за предварителен социален диалог”, посочват още от синдиката.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2287 17

Коментари 17

Добави коментар
Време е

2012.10.17 | 11:50

17
Време е за национален протест срещу икономическата политика на правителството, която ни докара до просешка тояга. Убиха дребния и средния бизнес. Оставиха дребния човек на улицата, умрял от глад. Довършиха здравеопазването, образованието, културата. Замазват ни очите с пиар акции на МВР, лентички на обекти, които вместо милиони сруват милиарди, за да си приберат комисионните. Увеличават данъците, орязват правата ни. Какво още трябва да ни се случи...

2012.10.17 | 11:50

16
Финансовата стабилност, с която ТОЛКОВА много се гордеят ГЕРБ, се дължи на мизерията на българите, лошото здравеопазване, пенсионна сисема и социални дейности, за които всъщност трябва да се отделят много повече пари от бюджета. Благодарение на това, че българският народ е свикнал да търпи и да скланя глава, когато го скубят (данъци, монополи) в България имаме най-добрите финансови показатели. Симеон Дянков не е отличен финансист, за какъвто иска да се изкара, а родоотстъпник, който е готов да жертва здравето и добруването на хората за да изпълни поръчението на МВФ.
Kokala

2012.10.17 | 11:48

13
I kato svalite pravitelstwoto kvoooooo,kajete we utaiki kwo 6te stane koi 6te doide da vi upravlqva. Aman ot prosti hora samo im dai da protestirat .Kur vatat rabota ne
Жожооо

2012.10.17 | 11:49

15
Има кой да управлява. Дори ДПС ще управлява по добре от ГЕРБ. Тогава поне ще се събуди тва робско племе. Споко има партии и организации които ще се справят по добре от ГЕРБ. Предатели нещем такива дето за 3 години построиха над 400 джамии.
Христина

2012.10.17 | 11:47

10
Кога най-после ще разберете, че е пратен тук за да унищожи българите. Дянков е българоубиец!
Жожо

2012.10.17 | 11:49

14
А Бойко борисов що го забравяш? Нали той е най най голямото лай...о.
Марко

2012.10.17 | 11:47

12
Народа го е казал хайдуци изедници а за синдикатите не вярвам да направят нещо само вдигат врява. Аз като синдикален член на Подкрепа през последните две години не съм усетил нещо да са постигнали

2012.10.17 | 11:47

11
O S T A V K A

2012.10.17 | 06:30

9
Ко да ви унищожи ве боклуци, вие само ревете като беше БСП на власт искахте да го сваляте сега като е ГЕРБ пак ревете и пак искате оставки. Едни и същи отрепки бозят пред комповете и само ревът. Вие кво сте направили за държавата че търсите се спасение и милостиня
Boss

2012.10.16 | 18:50

7
Нито спасение, нито милостиня! Какво сме направили ли?! Живеем и се трудим, плащаме данъци и такси (ЕВРОПЕЙСКИ) и пак живеем - за шок и ужас на такива евреи като теб, дето написаха планът РАН-ът! Това сме направили за държавата! Тук въпросът е какво тя направи за народа си?! В информационното общество, в което живеем, гражданите провеждат контрол и изискват от държавата, а не обратно! И рано или късно - тази държава ще отговаря пред гражданите си - ако не се промени - пак ще се промени, но насила! А на такива евреи като теб, ще кажа едно - БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ Я ИМА! И хората, които наистина я обичат няма да бъдат изтрити от жалки мишки като теб и световни планове. Ние, българите винаги прецакваме империите, в които сме влизали, тъй че като нищо ще прецакаме и НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД! Стой и гледай, еврейско плашило такова!
Кремена

2012.10.17 | 06:30

8
Г-н Тренчев -няма смисъл да шикалкави или само да прави вятър на Дянков --- и да върви след всяко Правителство,като защитава само богатия бизнес. Вземете пример от Португалия от Испания - народа очаква заедно - КТ Подкрепа и КНСБ да организирате национален митинг в София за оставката на Правителството - няма време за губене ----загиваме !!!!
дам

2012.10.16 | 18:49

6
КТ подкрепа за пореден път показаха че пазят богаташите, тези 10% не виждам как ще ударят сериозно по обикновения българин, но виж милионерите доста ще се охарчат.....по същия начин се опитаха да ни въртят на х*й и за закона за отнемане на незаконно придобито имущество, разбирате ли ЦЦ, ББ и Дянков едва се сдържали да не вземат лопатите на бедните българи затова са ги гласували тоя закон.....нищо че ще се конфискува имущество което се различава с над 250 000 от нетния доход.....колко такива обикновени българи познавате?
Георги Христов

2012.10.16 | 18:47

5
Вече всички разбрахме че по-ЗАСПАЛИ СИНДИКАТИ от България никъде другаде няма. Такива са КТ Подкрепа и също така и КНСБ. Досега никой от нас не е разбрал и почувствал да сте направили нещо сериозно от национален мащаб или да сте защитили интересите на обикновените наемни работници.Цяла България чака за национален протест за сваляне на Правителството !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини