Станишев: За българина е добре социалистите да управляват

share

За всеки един българин е добре оттук нататък социалистите и социалдемократите да управляват в колкото се може повече държави в ЕС. Това каза председателят на БСП и президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев на среща с Градския съвет на БСП-София под надслов „Победата започва от София – Солидарни с хората”.

По думите му - избирането му за президент на Партията на европейските социалисти е знак на доверие цяла лява Европа.
„Това показва отношение към нашата страна, че България не трябва да седи на задната скамейка, че България трябва да бъде третирана равноправно, че европейските социалдемократи са готови да помагат на нашата страна, за да бъде България достоен успешен член на ЕС, в който хората живеят с достойнство и виждат перспектива за себе си, за своя живот и този на своите деца”, добави Станишев.

„Европейските социалисти са доказали, че винаги се отнасят принципно и справедливо към България”, каза още той. „Европейските социалисти отстояват справедливо отношение към България по въпроси, където отдясно не показват подкрепа към нашата страна”, добави Станишев. Той посочи за пример членството на България към Шенгенското пространство.

Водещи новини

Още новини