Сидеров: Цветанов ръкопляска на проосманската политика на Турция

share

Само преди два дни вицепремиерът Цветан Цветанов бе на гости на Партия на справедливостта и развитието, която управлява Турция. Ние многократно сме предупреждавали, че в тази страна начело е фундаменталист, а именно Реджеп Ердоган. Това заяви по време на парламентарния контрол лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Според него Цветанов е отишъл там, за да ръкопляска на маниакалните амбиции на Ердоган.

"Ало, ДПС, в Турция е забранен кюрдският език. Защо не протестирате? А, когато ГЕРБ води туркофилска политика трябва да си правите сметката, че ердогановците водят проосманска политика и това ще се върне като бумераг към страната ни. Ето на това ли ръкопляска Цветанов. Водите грешна политика. Турция още не ние върнала обезщетенията за заграбените тракийски богатства. До този момент въпросът не е бил поставен за тези обезщетения. Но бе поставен друг - че ще се правят българо-турски сериали. Невероятно културно постижение, няма що. По нашите телевизии се дава сериал, който възхвалява султан, който ни е клал", заяви лидерът на "Атака".

По думите му - в Конституцията на Турция всеки турски гражданин е турчин по националност. "Значи няма други освен турци в Турция и това не предизвиква възмущението на Цветанов", смята още той.

Сидеров завърши с призив за едноминутно мълчание, с което да почетат загиналите войници в Балканската война.

Водещи новини

Още новини