Пирински: "Атака" рекетира парламента

share

Това заяви депутатът от ПГ на Коалиция за България Георги Пирински по време на дебата за попълването на състава на антикорупционната комисия с лидера на „Атака” Волен Сидеров.

Според Пирински, не може да се говори нито за парламентарна, нито за човешка етика в поведението на Волен Сидеров. „След инцидента пред софийската джамия той влетя в пленарната зала, взе думата в движение от трибуната и се нахвърли с безпрецедентно скандални обвинения към вътрешния министър и към полицията”, посочи Пирински.

Той заяви, че водещият пленарното заседание от ПГ на „Атака” не е направил никакъв опит да отнеме думата от Сидеров в едно провокационно изказване.

„Днес ни се предлага този народен представител да бъде избран за член на антикорупционната комисия, с явната тенденция да стане неин председател. Дава ли си сметка този, който гласува „за” какъв удар нанася и каква наглост и цинизъм разрешава да надделее над принципите на парламентаризма?”, попита депутатът от левицата.

Той каза, че вярва, че мнозинството на ГЕРБ няма да допусне такъв изключително тежък удар върху държавността и остатъците от доверие на хората, че в парламента все още има хора, отстояващи принципи.

Водещи новини

Още новини