ГЕРБ: Станишев да изпее песента на Мишо Шамара пред ПЕС

share

Напрежение между ГЕРБ и БСП в пленарна зала и в кулоарите на парламента предизвика декларация на левицата по повод информация за образувано от прокуратурата дело срещу рапъра Мишо Шамара заради песента "Бяло, зелено и червено", която изпълнява заедно със Серафим Мартинов-Сарафа. Възражението от името на социалистите срещу действията на органите на реда огласи лидерът им Сергей Станишев от трибуната на Народното събрание.

В отговор от ГЕРБ призоваха Станишев да прочете текста докрай и в събота, когато в Брюксел се избира президентът на ПЕС, да я представи заедно с изпълнителя. Да прочете за бялото, да прочете за зеленото, за червеното, дори предлагаме в събота да вземе рапъра, ние ще му осигурим преводач, в Брюксел да изпеят заедно тази песен, предложи пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.Той категорично заяви, че нито парламентарната група, нито партия ГЕРБ са подавали сигнал срещу даден творец или са обръщали внимание какво той пише.

Изказването на Станишев е гавра с конституцията и парламентаризма, повтори пред медиите тезата си в пленарна зала депутатът от управляващото мнозинство Димитър Лазаров. Според Велчев обаче има и друг момент - от парламентарната трибуна лидерът на левицата си е позволил да манипулира общественото мнение.

Водещи новини

Още новини