Скандал в БТВ: Яне към Мая Манолова - ще ви изгоня!

share

Комисията за разследването на сигналите за корупция по високите етажи на властта ще изглежда като преглед на печата – ще четем вестници преди няколко години. Така Мая Манолова от БСП определи пред БТВ създадената вчера комисия, която ще проверява Тройната коалиция.

БСП има основание да се притесняват от новата комисия, репликира председателят на РЗС Яне Янев. Тя няма да има съдбата на останалите над 300 органа за борба с корупцията. Новата структура трябва да започне с енергийната мафия в България – тя няма цвят, защото там има хора, които са вечни и правят всичко възможно, за да стоят на места където пускат финансовите потоци. Ще започнем с АЕЦ „Белене“ и АЕЦ „Козлодуй“, обществените поръчки. Основната причина обаче е репликата на Антон Кутев за използваните СРС-та и тяхната връзка с банкови сметки, посочи Янев. Комисията ще има експертен капацитет и ще привлече ерудирани хора, каза лидерът на РЗС, а Мая Манолова предположи, че те ще излязат на бюджета по няколко хиляди лева месечно.

Янев толкова се е вживял в новата си роля, че смята, че всеки е притеснен от новото недоразумение, разгроми лидерът на РЗС Мая Манолова. Срам ме е от тази комисия, каза социалистката, която предизвика гнева на Яне Янев. Срамни са кражбите на Тройната коалиция, заклейми социалистите лидерът на РЗС. Яне Янев беше човек, който каза, че правителството на ГЕРБ е най-корумпираното, възмути се Манолова. Толкова ли сте се изчерпали, че ме цитирате и ме издигате в култ, разсмя се Янев. Вашето движение е по-скоро надолу, отколкото нагоре, отговори му Манолова. То се видя в Кюстендил кой е горе и кой долу, отговори лидерът на РЗС. Ще притопляте стари манджи и ще разказвате сънища, отсече Манолова.

Не се дръжте така, защото ако се отнасяте така в комисията, ще ви изгоня, заплаши Янев. Той обаче призна, че не може да конкурира Мая Манолова, че тя е най-прекрасното лице на БСП.

По отношение на разследванията Янев посочи, че ще се проверява дали бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров по отношение на проектите в ядрената енергетика. Ще се изследва дали са получавани комисиони срещу подпис, каза лидерът на РЗС. Румен Овчаров никога не е полагал подписи във връзка с проекта на АЕЦ "Белене", категорична е Мая Манолова. Тя препоръча да се прегледат заплахите и рязането на уши на бившия директор на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов, за което има съмнение че е поръчано от бившия депутат от ГЕРБ Николай Коцев.

Водещи новини

Още новини