Станишев иска "главата" на енергийния министър

share

„Водели сме тежки преговори с руската страна и не сме отстъпвали от интересите на България, но много е важно как го правиш. Трябва да продължаваме по темата за последиците и влиянието от тези изказвания на управляващите. Трябва да заявим нашата воля да се търси отговорност за тези действия, да се иска оставката на министъра на енергетиката, който носи пряка отговорност". Това каза Сергей Станишев по време на Националния съвет на БСП.

Според него с абсолютно некомпетентни действия, правителството постави България в изключително неизгодна позиция, в позицията на молещ се, във финалната част на преговорите по „Южен поток” – изказа се по този повод Румен Овчаров.

На Националния съвет БСП реши декларацията за АЕЦ "Белене" да бъде преработена и чак тогава гласувана и приета.  Според тях тази декларация е навременна, защото темата енергетика, изграждане на АЕЦ „Белене”, цени на тока – всички тези теми ще бъдат водещи. Това, което се случва сега, ще има отражение върху живота на хората, каза лидерът на партията на открито заседание. Според него това, което се прави сега от правителството за АЕЦ „Белене”, има сериозни последици върху отношенията България - Русия.

Водещи новини

Още новини